Okres epidemii – funkcjonowanie kuchni
Od 14 marca 2020r. działalność kuchni zmieniła formę. Żywność wydawana jest na wynos. Trzy razy w tygodniu zupa z chlebem w pojemnikach jednorazowego użycia i podobnie sztućce, w pozostałe dni suchy prowiant: chleb + coś do chleba, najczęściej konserwy.
Potrzebujący otrzymali paczki z okazji św. Mikołaja (50) i z okazji Świąt Bożego Narodzenia (również 50). W tym 12 paczek dla osób, które nie przychodzą po żywność, a są bezdomni. Straż Miejska dostarczała im je tam, gdzie mają swoje lokum.
Na Wigilię był wydawany barszcz z uszkami i drugie danie: ryba, ziemniaki i jarzynka na wynos (50 porcji), a także paczki, kartki z życzeniami i opłatkiem na okres kiedy Kuchnia była nieczynna 22.12-3.01.21r. Przez cały okres pandemii Kuchnia funkcjonuje stosując się do zaleceń i rekomendacji.